COOLER VOOR DE WIJN

COOLER voor de wijn



Deze keramische COOLER is handgemaakt in samenwerking met BijdeWijn.com

'COOLER voor de wijn' wordt onder meer verkocht bij de winkels van Siersma wijnadvies in Huizen, Baarn en Laren.

Handgemaakt Design



“Al in de Oertijd bakte men potten…. zonder draaischijf” Zo ook deze wijnkoeler.

Elke keramische koeler wordt door Yolanda van Amar-art, in eigen atelier, met de hand gemaakt, opgebouwd uit kleiplaten en gebakken in een speciale keramiek oven.

De wijnkoeler is een ongeglazuurd product, hij is gebakken op 1050°C. waardoor het keramiek poreus blijft, hierdoor in staat is om snel water in zich op te nemen.

- Alle wijnkoelers zijn genummerd.

Waarom werkt deze wijnkoeler zo goed?



Omdat de wijnkoeler poreus is en vocht opneemt zal er een zogeheten verdampingskoeling ontstaan.

De energie die nodig is voor het verdampen wordt onttrokken aan de lucht en die koelt daardoor af.
M.a.w. door het laten verdampen van water wordt de lucht gekoeld en daardoor ook de wijn!


Wat is verdampingskoeling?

  • Denk aan een zonnige, warme dag en je na een duik het zwembad uitkomt. De wind die je voelt, voelt koud.
  • Hetzelfde effect krijgt je wanneer je je vinger in een glas water dipt en langs deze vinger blaast.
Beiden zijn simpele voorbeelden van verdampingskoeling.

Gebruiksaanwijzing



De keramische koeler is heel eenvoudig te gebruiken.
Vul de koeler tot aan de rand met koud water. Laat enkele minuten staan, het water wordt opgenomen in de wand van de koeler.

Giet het leeg en zet de gekoelde fles in de koeler.
Zo blijft de wijn op perfecte temperatuur. Zet je rode wijn in de koeler zonder het nat te maken dan blijft de wijn op de gewenste kamertemperatuur, handig voor bijvoorbeeld het kerstdiner!

Dus...

  • Vul de koeler met koud water
  • Laat dit ca. 10 min intrekken
  • Schenk de Cooler leeg
  • Zet de gekoelde wijn in de Cooler
  • Proost, op je gezondheid!

Twee aandachtspuntjes

  • Doordat de wijnkoeler op 1050°C is gebakken is de scherf poreus en zal de klei niet helemaal zijn schoongebakken. De koelers die een lichte kleur hebben zullen daarom de eerste paar keer iets verkleuren. Dit zal na een paar keer gebruiken vanzelf wegtrekken. ( Je kan de koeler natuurlijk ook een aantal keren nat maken en laten drogen voor dat je het gaat gebruiken)
  • Omdat de koeler vocht opneemt en niet geglazuurd is, kan het vocht doorlaten, houd daar rekening mee! Zet er eventueel iets onder dat geen vocht kan doorlaten.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?